 Nilgün KEF
Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen 2010 TUFAG Altın Karanfil 24. Uluslararası Halk Dansları Festivali saat 21.00’de başladı.12 ülkenin katıldığı festivale jüri olarak her ülkeden bir temsilci seçildi. Gecenin ilk ekibi olarak Güney Kore sahneye çıktı ve ardından Avustralya, Endonezya, Cezayir, İtalya, Rusya, Bosna Hersek, Sierra Leone, Bulgaristan, Yakutistan, Makedonya, Karadağ, K.K.T.C sahneye çıktı. 12 Ülke’nin katıldığı festival, unutulmayacak dakikalara sahne oldu.
Festivale Yalovalılar büyük ilgi duydu. Halk oyunlarından sonra katılan ülkeler arası Otantik Kostüm Yarışması yapıldı. Gecenin sonuna doğru TUFAG oyuncuları sahneye çıktı ve bir birinden güzel oyunları ile Yalovalıları kendilerine hayran bıraktı. Kostüm birinciliğini 148 yıllık kostümü ile Makedonya aldı. 2010 TUFAG Altın Karanfil 24. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin 1. Rusya, 2. KKTC, 3. Endonezya oldu.
Gecenin sonunda konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal;“Bu sene istediğimiz gibi bir gece oldu. Her şey çok güzel gelişti ve bitti. Bu organizasyon’da tatlı bir rekabet ve dostluk kardeşlik oldu. Dostlarımıza buralara kadar geldikleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah seneye daha da güzel organizasyon yapacağız ve 12 Ülke değil bu sayıyı yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunu dolduran 5 bin kişi 2010 TUFAG Altın Karanfil 24. Uluslararası Halk Dansları sonunda uzun süre ayakta alkışladı.
|